Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 06.03.2020.

Pravobraniteljica gostovala u emisiji Newsroom N1 TV

Fotografija gostovanja pravobraniteljice na N1TV 6.3.2020.Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, gostovala je u emisiji Newsroom N1 TV u povodu predstojećeg obilježavanja Međunarodnog dana žena. Tim povodom osvrnula se na nekoliko područja u kojima se još uvijek moraju rješavati brojna pitanja koja su vezana za ravnopravnost žena i muškaraca. To su tržište rada na kojem svjedočimo o jazu u plaćama, podzastupljenosti žena u upravljačkim strukturama, diskriminaciji žena temeljem dobi i majčinstva, neravnopravnosti prilikom zapošljavanja, nedostatku javnih servisa te neravnopravnosti u usklađivanju obiteljskog i profesionalnog života. Pravobraniteljica se osvrnula i na problematiku nasilja prema ženama, provedbu Istanbulske konvencije i skloništa za žene žrtve nasilja u obitelji te na problematiku reproduktivnih prava.

N1 TV, Newsroom, 6.3.2020.

N1 TV, youtube, 6.3.2020. 

 
 
 
 

EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.