Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
OCD | 05.06.2020.

Sastanak s predstavnicama udruge RODA - suradnja na novom projektu

Foto sa sastanka s udrugom RODA - Roditelji u akcijiPravobraniteljica Višnja Ljubičić, zajedno s rukovoditeljicom Službe za opće poslove Mladenkom Morović, sastala se s predstavnicama udruge Roditelji u akciji – RODA Ivanom Zanze i Brankom Mrzić Jagatić, radi dogovora oko suradnje na projektu „Zagovaranje za zdravstvenu skrb žena temeljenu na dokazima u doba pandemije COVID – 19“. Na sastanku je potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta. Nositeljica projekta je udruga RODA, a Pravobraniteljica je partnerica na projektu.

Projektni prijedlog prijavljen je temeljem Poziva za prijavu Ad hoc akcijskih projekata, a u okviru Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (ACF Hrvatska), koji je financiran sredstvima financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.