Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 03.07.2020.

Predstavljene dobitnice Programa ekonomskog osnaživanja žena

Fotografija dobitnica Programa ekonomskog osnaživanja ženaU Zagrebu su predstavljene dobitnice Programa ekonomskog osnaživanja žena ODVAŽNA, usmjeren na podršku i promociju društveno odgovornog poduzetništva čije su nositeljice žene. Predstavnica Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova sudjelovala je u evaluaciji (138) prijavljenih projekata od kojih su u uži krug izabrane 23 finalistkinje. Procjenjivala je projekte prema jednom od kriterija očekivanog društvenog, ekološkog i ekonomskog učinka poduzetničkog projekta, s naglaskom na relevantnost projekta za ekonomsko osnaživanje posebno ranjivih skupina žena na tržištu rada (žene pripadnice nacionalnih manjina, žene iz nerazvijenih područja, mlade žene, starije žene, niže obrazovane žene, žene s invaliditetom i žene s kroničnim bolestima, žene s iskustvom nasilja, azilantkinje i druge skupine žena koje imaju otežan položaj na tržištu rada).

Od 23 finalistkinja odabrano je pet koje će dobiti jednogodišnje financijske potpore, a sve finalistkinje će sudjelovati u jednogodišnjem mentorskom programu prema individualnim potrebama. Program su pokrenule tvrtke IKEA u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), a uz stručnu podršku ACT Grupe, tvrtke Apsolon, Erste Banke i Europske banke za obnovu i razvoj te Ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Iz medija:

Jutarnji list, 5.7.2020.

Zadarskilist.hr, 7.7.2020.

ezadar.hr, 6.7.2020.

she.hr, 6.7.2020.

Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj, 6.7.2020.

Profitiraj.hr, 6.7.2020.

Informativni centar Virovitica, 6.7.2020.

solidarna.hr, 4.7.2020.

zgexpress.net., 4.7.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.