Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Povjerenstva/Odbori | 12.08.2020.

Sastanak s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Šibensko-kninske županije

Foto sa sastanka s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Šibensko-kninske županijePravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sastala se u Šibeniku s predsjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova Šibensko-kninske županije, Zdenkom Bilušić, zamjenikom predsjednice Povjerenstva, Antom Rakićem, članicom Povjerenstva Renatom Jurić Paić i Mirkom Škarica, predsjednikom Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na sastanku se razgovaralo o predstojećim aktivnostima Povjerenstva kao i o uočenim izazovima u pružanju sveobuhvatne i učinkovite zaštite žrtvama nasilja o čemu je izvijestio predsjednik Županijskog tima. Pravobraniteljica Ljubičić je naglasila potrebu implementacije nacionalnih dokumenata na lokalnoj razini, prvenstveno Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, kao i potrebu intenzivnije međuresorne suradnje, psihosocijalnog tretmana, jačanja uloge civilnog društva kao i uloge medija u formiranju stavova javnosti o nasilju prema ženama i nasilju u obitelji.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.