Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Povjerenstva/Odbori | 26.02.2020.

Sudjelovanje na 36. sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora

Pročelje zgrade Hrvatskog saboraPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjelovala je na 36. sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u svojstvu podnositeljice izložila prijedlog odluke o imenovanju Kristijana Keveševića zamjenikom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Nakon predstavljanja dosadašnjih aktivnosti predloženog kandidata na području zaštite i promicanja ljudskih prava te kratke rasprave, Odbor za ravnopravnost spolova je jednoglasno prihvatio prijedlog odluke. Pored navedenog, Odbor za ravnopravnost spolova jednoglasno je prihvatio Konačni prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Izvješće Odbora za ravnopravnost spolova o Prijedlogu odluke o imenovanju zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Odluka o imenovanju zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova (NN 46/2020)

 

Iz medija:

Glas Istre, 5.3.2020.

Jutarnji list, 5.3.2020.

Večernji list, 5.3.2020.

Web Hrvatskog sabora, 26.2.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.