Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 05.05.2020.

Intervju za "Glavom kroz zid" Radija Unitas iz Nove Gradiške

Logo radija NG BuntovniciPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju za Unitas radio Nova Gradiška, emisiju „Glavom kroz zid“. U emisiji se osvrnula na problematiku rizika od povećanja rodno utemeljenog nasilja u situaciji mjera poduzetih za suzbijanje pandemije Covid-19 virusa, način postupanja u slučajevima prijave obiteljskog nasilja, suradnju s resornim ministarstvima u rješavanju prijava, specifičnostima lokalne sredine, ulozi medija u izvještavanju o nasilju prema ženama te o izazovima vezanim uz tržište rada i rizike ostanka bez posla te posljedice na žene i muškarce kao i na poteškoće vezane uz provedbu projekata općenito na razini države i konkretno EU projekta kojih je Pravobraniteljica nositeljica.

Emisija je emitirana 5.5.2020. u 14:00 sati, a dostupna je i na linku: http://www.ngbuntovnici.hr/index.php/2015-01-31-22-05-30/drustveni-korak/2958-glavom-kroz-zid-05-05-2020


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.