Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Mediji | 23.11.2021.

Emisija Radio Aktivitet predstavila je kampanju Nije u redu u uredu

Emisija „Radio Aktivitet“ koja se ponedjeljkom emitira na radiu Yammat.fm ovog je tjedna bila posvećena kampanji „Nije u redu u uredu“. U emisiji je uz predstavnice CESI - Centra za edukaciju savjetovanje i istraživanje, udruge Domine te agencije Senor, sudjelovala i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić. Pravobraniteljica je istaknula da podržava inicijativu za izmjene Zakona o radu s ciljem bolje zaštite prava radnica i radnika te glasi da poslodavac ne smije dati otkaz trudnici ili osobi na rodiljnom/roditeljskom dopustu za vrijeme njegova trajanja i minimalno godinu dana nakon prestanka ovih uvjeta. Također je istaknula da vjeruje i da će kampanja „Nije u redu u uredu“ dodatno senzibilizirati i ohrabriti žene da zaštite svoja prava, ali i da će poslodavci postati svjesniji nedopuštenih praksi i na koji način stereotipi i predrasude dovode do nepovoljnog postupanja prema ženama i diskriminaciji na radnom mjestu.

Emisija je dostupna na poveznici: https://www.mixcloud.com/yammatFM_shows/radioaktivitet-22112021/


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.