Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 14.10.2021.

Sastanak na temu istraživanja o medijskom izvještavanju o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Projekt U prostorijama Agencije za elektroničke medije održan je sastanak savjetnika pravobraniteljice, Josip Grgić i Josip Šipić sa predstavnicima/ama Agencije, Vanjom Gavranom, Anitom Malenicom i Marijom Lalić, na temu pripreme istraživanja „Ravnopravnost spolova u medijskom izvještavanju o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021.“, a koje se provodi u okviru projekta „Glas žena u sportu“.

Raspravljena je okvirna metodologija i dogovorena daljnja suradnja oko provedbe istraživanja. Istraživanje će izraditi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova tijekom 2022. godine, a Agencija za elektroničke medije je Pravobraniteljici osigurala snimke televizijskih informativnih emisija koje će biti predmet analize. Analizirat će se središnje informativne emisije tri najgledanije televizijske kuće, emitirane za vrijeme trajanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju (23.7.2021.– 5.9.2021.).


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.