Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Državna tijela | 17.06.2021.

Sastanak s predstavnicama Krapinsko-zagorske županije

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, u sklopu službene posjete Krapinsko-zagorskoj županiji sastala se sa Jasnom Petek, zamjenicom župana Krapinsko-zagorske županije i Martinom Gregurović Šanjug, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, koje su pravobraniteljicu informirale o aktivnostima koje provode, s posebnim osvrtom na rezultate razvoja ženskog poduzetništva u županiji te izgradnju novog skloništa za žrtve obiteljskog nasilja koji će biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Isto tako, razgovaralo se o političkoj participaciji žena u jedinicama lokalne samouprave i županiji te kako unaprijediti rad povjerenstava za ravnopravnost spolova na svim razinama u županiji.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.