Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Regionalna i međunarodna | 10.06.2021.

Sastanak s predstavnicama IPPF Francuska i Veleposlanstva Francuske Republike

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova primila je u posjet Sharlen Sezestre, voditeljicu  međunarodnog zagovaranja u francuskom pokretu Planning Familial (IPPF Francuska), te Miu Matković, atašea za administrativnu i europsku suradnju Veleposlanstva Francuske Republike.

Zamjenik pravobraniteljice Kristijan Kevešević upoznao je predstavnice sa zakonskom nadležnošću institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te mehanizmima praćenja provedbe propisa iz područja ravnopravnosti spolova i suzbijanja diskriminacije. Poseban fokus u razgovoru stavljen je na pitanje utjecaja epidemije bolesti COVID-19 na porast nasilja u obitelji te smanjenu razinu dostupnosti pojedinih usluga na području reproduktivnih prava.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.