Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
JAVNA PRIOPĆENJA | 01.06.2021.

Predstavljen projekt ''Glas žena u sportu''

Glas žena u sportu projekt logoU skladu s najavom, danas je u hotelu Westin u Zagrebu predstavljen projekt "Glas žena u sportu". O projektu su govorile predstavnice/i partnerskih organizacija na projektu: potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden, član Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture i medija Jasna Vaniček-Fila.

O svojim sportskim iskustvima govorile su stolnotenisačica Anđela Mužinić i maratonka Matea Parlov Koštro, a prisutnima se obratila i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar - Kitarović.

Predstavljeni su promotivni video spotovi Agencije za elektroničke medije, prigodno izrađeni uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, u kojima o svojim sportskim izazovima govore sportašice koje će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim (lipanj – kolovoz 2021.) i Paraolimpijskim igrama (kolovoz – rujan 2021.). Spotovi će biti emitirani na više radio i televizijskih programa.

Više informacija dostupno je u priopćenju za medije.

Iz medija:
"Predstavljen projekt ‘Glas žena u sportu’ – za veću medijsku vidljivost naših sportašica" (Zeneimediji.hr, 1.6.2021.)
"U zagrebačkom hotelu Westin predstavljen projekt „Glas žena u sportu“ (HOO.hr, 1.6.2021.)
"Predstavljen projekt "Glas žena u sportu" (GlasIstre.hr, 1.6.2021.)
"Glas žena u sportu" (RadioSamobor.hr, 1.6.2021.)
"Grabar Kitarović: Otkazivanje Olimpijskih igara bila bi pobjeda virusa nad čovječanstvom" (Tportal.hr, 1.6.2021.)
"Glas žena u sportu, Grabar Kitarović: Svjesni smo koliko se ženski sport slabije prati, ali na ovaj način ga afirmiramo" (hrvatska-danas.com, 1.6.2021.)
"Predstavljen projekt "Glas žena u sportu" za veću afirmaciju žena u sportu" (HKM.hr, 1.6.2021.)
"Kolinda Grabar Kitarović na predstavljanju projekta Glas žena u sportu" (PIXELL, 1.6.2021.)


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.