Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
JAVNA PRIOPĆENJA | 31.05.2021.

Najava: predstavljanje projekta ''Glas žena u sportu''

Projekt Glas žena u sportu logoU utorak 1. lipnja 2021. u 12:00 sati u hotelu Westin u Zagrebu (dvorana Panorama, 17. kat) bit će predstavljen projekt "Glas žena u sportu". Nositelj projekta je Hrvatski olimpijski odbor, a partneri na projektu su Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo turizma i sporta.

O projektu će govoriti potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden, član Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.  O svom plasmanu na Olimpijske igre i Paraolimpijske igre govorit će maratonka Matea Parlov Koštro i stolnotenisačica Anđela Mužinić. Voditelj programa je sportski komentator Slavko Cvitković.

Također će biti predstavljeni video spotovi o hrvatskim sportašicama koje će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Spotovi će od 15. lipnja 2021. pa do kraja Olimpijskih odnosno Paraolimpijskih igara biti emitirani na velikom broju televizija i radijskih postaja.

Privitak: Najava predstavljanja projekta "Glas žena u sportu"

AEM, 28.05.2021.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.