Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
SURADNJA | 27.04.2021.

Održan redoviti sastanak pravobraniteljskih institucija

Logo pravobraniteljice za ravnopravnost spolovaDanas je održan redoviti sastanak svih pravobraniteljskih institucija. Sastale su se novoizabrana pučka pravobraniteljica, Tena Šimonović Einwalter, pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slošnjak i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić.

Na sastanku su se raspravljale teme od zajedničkog interesa, posebice one vezane uz zajedničku suradnju koja je ustanovljena potpisanim Sporazum o međuinstitucionalnoj suradnji iz 2013. godine.

Raspravljalo se također i o aktuelnim temama vezano uz sustav socijalne skrbi, inicijativu #nisamtražila, zatim o ljudskim potencijalima i djelovanju regionalnih ureda, prostornih uvjeta rada s obzirom na oštećenja uzrokovana potresom, kao i o izazovima vezanim uz prikupljanje i obradu statističkih podataka. Svrha sastanka jest jačanje sustava zaštite i promicanja ljudskih prava i jednakosti, a zbog čega je međusobna suradnja osobito važna.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.