Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
PREDAVANJA | 26.04.2021.

Edukacija o sprječavanju spolnog uznemiravanja na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Plakat koji najavljuje predavanjeU suradnji s udrugama Društvo studenta socijalnog rada (DSSR) i Za Pravo, Pravni fakultet organizira edukaciju na temu sprječavanja spolnog uznemiravanja za sve studente Pravnog fakulteta. Edukacija će se održati on-line 29. 4. u 18:00 sati.

Uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, Višnju Ljubičić i njenog pravnog savjetnika, Nebojšu Paunovića, koji će održati izlaganje o pravnim mogućnostima žrtava spolnog uznemiravanja s primjerima iz prakse, izlagati će prof. Ivana Grgurev, povjerenica za zaštitu dostojanstva studenata na Pravnom fakultetu, prof. Zlata Raspored predavanja i izlagačiĐurđević, predsjednica radne skupine za izradu novog pravilnika o sprječavanju spolnog uznemiravanja na Pravnom fakultetu te mag. psih. Ivana Andrijašević.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.