Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Regionalna i međunarodna | 11.03.2021.

Sudjelovanje na online okruglom stolu "Jačanje uloge žena u miru, sigurnosti i upravljanju"

Panelistice okruglog stolaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjelovala je na online okruglom stolu koji je u povodu Women’s History Month organizirala ambasada Sjedinjenih Američkih Država pod nazivom: Strengthening Women’s Role in Peace, Security, and Governance (Jačanje uloge žena u miru, sigurnosti i upravljanju). Panelistice su osim pravobraniteljice VIšnje Ljubičić bile Victoria Taylor, Charge d'Affaires u ambasadi SAD-a, Andrea Čović Vidović, public relations Europskog parlamenta i Tajra Krehić, direktorica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji. Nakon izlaganja svake od panelistica vezanog uz temu, građani i građanke imali su prilike postavljati pitanja preko Facebook stranice ambasade. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić u svom je izlaganju, između ostalog, ukratko predstavila i projekt „Osnaživanje žena i podrška u vojnim snagama i mirovnim misijama Republike Hrvatske" u kojem sudjeluje kao partnerska institucija te najnovije statističke podatke o zastupljenosti žena u tijelima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.