Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 21.02.2021.

Pravobraniteljica gostovala u emisiji "Nedjeljom u 2" (HRT)

Logo emisije Nedjeljom u 2Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, gostovala je u emisiji "Nedjeljom u 2" Hrvatske radiotelevizije. Odgovarajući na pitanja voditelja, Aleksandra Stankovića, govorila je o raznim temama vezanim za područja kojima se bavi: nasilju u obitelji i nasilju prema ženama općenito i u vrijeme lockdown-a zbog pandemije virusom COVID-19, o tome na koji način institucija Pravobraniteljice provodi anti-diskriminacijske postupke, o preblagim kaznama za kaznena djela rodno utemeljenog nasilja, o nedovoljnoj edukaciji i prevenciji, o stanju na tržištu rada, jazu u plaćama i mirovinama, zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama, spolnom i seksulnom uznemiravanju na radnom mjestu, slučajevima iz prakse. Govorila je i o problematici skrbništva nad djecom, odnosu centara za socijalnu skrb prema očevima, prijavama očeva koje institucija zaprima i po kojima postupa. Također se osvrnula na komentare drugih o svom radu i nadležnostima.

 

Iz medija:

HRT, 21.2.2021. - Snimka emisije i članak

Tportal, 21.2.2021.

24sata, 21.2.2021.

hrvatska-danas.hr, 21.2.2021.

demosmedia.hr, 21.2.2021.

 

 

EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.