Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Europska unija | 12.02.2021.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju ističe Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova kao primjer dobre prakse

Logo OSCEU najnovijoj publikaciji OESS-ove misije u Skopju „GENDER MATTERS! Manual for Members of Parliament and Parliamentary Staff on Gender Equality and Women’s Empowerment“, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova istaknuta je kao primjer dobre prakse rada nacionalnih institucionalnih mehanizama i nezavisnih institucija za ravnopravnost spolova zbog svoje aktivne podrške i sudjelovanja u izradi i donošenju zakonskih rješenja.

Naglašeno je kako je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, imala važnu ulogu u izradi i donošenju zakona kroz inicijative za izmjene i dopune zakona i podzakonskih akata te aktivno sudjelovanje na sjednicama saborskih odbora, prilikom čega je doprinijela informiranom donošenju odluka vezanih uz rodnu ravnopravnost.

Publikacija "Gender Matters" u pdf formatu


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.