Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 08.02.2021.

Sudjelovanje na on-line sastanku Agencije za elektroničke medije

Slika ekrana sa prisutnima na online sastankuAgencija za elektroničke medije organizirala je online sastanak za sve suradničke institucije vezano za izvješće o radu portala Žene i mediji. Ispred institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na sastanku je sudjelovala savjetnica za medije, Nevenka Sudar, koja je pohvalila dosadašnju suradnju, način i učestalost praćenja sadržaja koje objavljuje Pravobraniteljica, te izrazila spremnost na nastavak i unapređenje suradnje.

Portal Žene i mediji redovito prati različita područja iz aspekta  ravnopravnosti žena i muškaraca i to različitih društvenih dionika (organizacija civilnog društva, resornih i neovisnih tijela, poduzetništva, kulture i umjetnosti, znanosti, sporta i dr.) kao i pojedinki koje su primjeri uspješnih žena u različitim područjima djelovanja, te problematizira brojna pitanja vezana uz ravnopravnost spolova. 


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.