Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Radnica - Rodna jednakost u svijetu rada | 28.01.2021.

Partnerstvo Pravobraniteljice na novom projektu „Radnica – Rodna jednakost u svijetu rada“

Slika s online sastankaOdržan je online sastanak s Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) u sklopu partnerstva na novom međunarodnom projektu Radnica – Rodna jednakost u svijetu rada, kojeg provodi CESI u partnerstvu s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova RH, marketinškom agencijom Señor iz Zagreba i najstarijom islandskom organizacijom za ženska prava IWRA – Icelnadic Women's Rights Association, s ciljem rješavanja nejednakog i diskriminatornog položaja žena u svijetu rada.

Projekt se provodi od 1.1.2021. do 28.02.2023. te je financijski podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova na sastanku su predstavljali Mladenka Morović, rukovoditeljica Službe za opće poslove, i Josip Šipić, savjetnik za programe i fondove Europske unije (EU) i srodne međunarodne oblike financiranja i suradnje, dok su iz udruge CESI sudjelovale Anamarija Tkalčec i Lana Kučer. Na sastanku se raspravljalo o provedbi svih projektnih aktivnosti, s posebnim naglaskom na aktivnosti u koje je uključena Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Sažetak projekta Radnica (pdf)


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.