Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Sindikati | 11.02.2020.

Izrada modela kolektivnog ugovora

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić, načelnica Službe za opće poslove Mladenka Morović i predstavnica Sindikata umirovljenika Jasna A. Petrović na sastankuU uredu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održan je sastanak u vezi izrade modela kolektivnog ugovora, aktivnosti projekta “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine”. U kolektivnom ugovoru prezentirat će se međunarodni i nacionalni zakonodavni okvir na području rada, a važnost dokumenta je što će sadržavati analizu kolektivnih ugovora te smjernice za izradu ugovora iz aspekta rodne ravnopravnosti te dobre prakse u europskim zemljama. Kolektivni ugovor će biti temelj za sastanke s nadležnim ministarsvima te sindikatima i poslodavcima. Na sastanku je sudjelovala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, članica projekta, Mladenka Morović, i predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Jasna A. Petrović. 


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.