Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Međunarodni projekti | 20.02.2020.

Projekt na temu nestereotipnog izbora obrazovanja i karijere

Slika sa sastankaU uredu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održan je sastanak u vezi novog projekta na temu suzbijanja rodnih stereotipa u pogledu izbora obrazovnog usmjerenja i poslovne karijere ,,Closing gender gaps over the life-course" koji je objavila Europska komisija. Na sastanku su sudjelovale/i predstavnice Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova: Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova; Josip Grgić, savjetnik; Sanda Brumen, koordinatorica projekta; Lidija Kralj, prof., pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja; dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje te Jasna Laura, dipl.iur., tajnica Agencije za odgoj i obrazovanje. Pravobraniteljica je predstavila rad ureda, uspješnu provedbu dosadašnja četiri EU projekta te smjernice i ideju novog projekta, a nakon toga se razgovaralo o podršci novom projektu od strane državnih institucija.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.