Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 30.11.2020.

Pravobraniteljica na predstavljanju EU projekta: „eRadio za drugu šansu“

Pravobraniteljica je danas sudjelovala na online konferenciji za medije povodom predstavljanja projekta „eRadio za drugu šansu“. Na konferenciji su prezentirane informacije o predmetnom projektu kojeg je nositelj regionalno Sveučilište Sjever iz Varaždina (i Koprivnice), a kojeg sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta, doc.dr.sc. Željka Bagarić, istaknula je kako projekt nastoji razviti inkluzivne potencijale medija kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radio Pressedana s ciljem lakše reintegracije i učinkovitijeg društvenog uključivanja ranjivih skupina. Istaknula je kako je u osnovi konkretan cilj navedenog projekta kroz medijsko opismenjavanje povećati društvenu svijest i vidljivost ranjivih skupina osoba koje su odslužile kaznu zatvora, te, na taj način, doprinijeti njihovom povećanju jednakih mogućnosti na tržištu rada i bržoj reintegraciji u zajednicu.

Uz voditeljicu projekta, na konferenciji su govorili i prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, izv.prof.dr.sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju te izv.prof.dr.sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo.

Pravni savjetnik Pravobraniteljice, Nebojša Paunović, izložio je na konferenciji ukratko rad Pravobraniteljice u predmetnom području, te u ime Institucije izrazio podršku ovom inovativnom projektu, naglašavajući važnost de-stigmatizacije svih ranjivih skupina u društvu kao osnovnog preduvjeta za učinkovitu borbu protiv svakog oblika diskriminacije.  


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.