Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Mediji | 02.03.2020.

Sudjelovanje u javnoj raspravi o Nacrtu Prijedloga Zakona o elektroničkim medijima

Logo Agencije za elektroničke medijePravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, uključila se u javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o elektroničkim medijima (dalje: Nacrt Zakona). Ministarstvu kulture je dostavila svoje primjedbe i prijedloge te pitanja koja smatra otvorenima (vidi u nastavku). Danas se pravobraniteljica odazvala pozivu Agencije i Vijeća za elektroničke medije koje je organiziralo okrugli stol na temu novog Nacrta Zakona. Sudionici/e okruglog stola problematizirali su pojedine dijelove Nacrta Zakona koje su smatrali prijepornima iz pozicija svojih strukovnih udruženja. 

Na okruglom stolu sudjelovali su ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik Krešimir Partl, predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, predsjednik NUT-a, Denis Mikolić, predsjednik HURIN-a, Željko Švenda, članica Radne skupine Ivana Vukinovac-Gelo s Nove TV, predsjednik HAVC-a, Chris Marcich, Robert Miličević iz HUP-a te Josip Popovac iz Agencije za elektroničke medije. 

Prijedlozi i preporuke PRS na Nacrt prijedloga Zakona o elektroničkim medijima dostavljen Ministarstvu kulture


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.