Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 09.11.2020.

Pravobraniteljica za Radio Dubrovnik o projektu osnaživanja žena u vojnim snagama

Logo Radio DubrovnikaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju za Radio Dubrovnik u kojem je govorila o projektu „Osnaživanje žena i podrška u vojnim snagama i mirovnim misijama Republike Hrvatske“ koji je svečano predstavljen 20.10.2020. u Tribinama Grada Zagreba. Cilj projekta je edukacija kandidatkinja, časnica i dočasnica u mirovnim misijama i operacijama potpore miru, vezano uz ostvarivanje načela ravnopravnosti spolova.

Pravobraniteljica je partnerica na projektu, zajedno s udrugom CESI, a nositelji su državna tajnica MUP-a, doc.dr.sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, doc.dr.sc. Davor Božinović. Projekt je financiran sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država (State Department) uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, a potporu provedbi projekta daje Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Projektom se prvi puta u Republici Hrvatskoj vrši analitički uvid u položaj žena u vojnim snagama i mirovnim misijama.

Više o projektu >>


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.