Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Regionalna i međunarodna | 21.10.2020.

Sastanak s predstavnicom Veleposlanstva Velike Britanije

Logo Britanskog veleposlanstva u ZagrebuPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sastala se s predstavnicom Veleposlanstva Velike Britanije, Andrejom Maretić Vuković. Razgovaralo se aktivnostima i planovima vezanim uz teme od zajedničkog interesa. Pravobraniteljica je predstavila aktivnosti vezane uz aktualne projekte, prvenstveno novi projekt „Osnaživanje žena i podrška u vojnim snagama i mirovnim misijama Republike Hrvatske“, čiji je početak jučer predstavila kao partnerska institucija, ali i aktivnosti kojima će se popratiti završetak četvrtog EU projekt koji se privodi kraju, a kojeg je Pravobraniteljica nositeljica, „Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine“. Razmijenjene su informacije i iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne suradnje.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.