Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 20.10.2020.

Intervju s pravobraniteljicom za Nacional

Logo NacionalaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju tjedniku Nacional u kojem je govorila o više tema kojima se bavi temeljem svojih zakonskih ovlasti. Između ostalog, predstavila je i novi projekt "Osnaživanje žena i podrška u vojnim snagama i mirovnim misijama RH“, koji je izabran za financiranje od strane Vlade SAD-a, a na kojem je jedna od partnerskih institucija, govorila o položaju žena u vojsci, o seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu, o primjerima seksističkih izjava u području politike, o najvažnijim trendovima objavljenim u Izvješću o radu za 2019. koje je predstavljeno u Saboru, o nasilju u obitelji u vrijeme pandemije Covid-19 virusa te o prizivu savjesti i omogućavanju pristupa prekidu trudnoće.

Nacional, 26.10.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.