Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 15.10.2020.

Obilježavanje Svjetskog dana žena na selu

Foto iz studija Katoličkog radija emisije o ženama u ruralnim sredinamaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, gostovala je u emisiji „Argumenti“ Katoličkog radija povodom obilježavanja Svjetskog dana žena na selu - 15. listopada. U svom radu, pravobraniteljica prati i položaj žena u ruralnim područjima te već godinama upozorava da postoje brojni problemi vezani uz njihov status i izloženost višestrukoj diskriminaciji te da još uvijek nisu dio odgovarajućih javnih politika. Posljednje značajnije aktivnosti i istraživanja vezana uz ovu problematiku provedena u periodu od 2009.-2012. Stoga je pravobraniteljica istaknula nužnost pro-aktivnog pristupa i poduzimanja daljnjih kontinuiranih mjera u cilju izrade nacionalne strategije koja bi se odnosila na položaj žena u ruralnim područjima.

 

Video, 15.10.2020.

HKM, 15.10.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.