Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 14.10.2020.

Intervju za Story u okviru projekta Same Chances

Logo časopisa StoryPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju za časopis Story u okviru inicijative Same Chances čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o ljudskim pravima. Pravobraniteljica se u intervjuu osvrnula na istraživanje Dostupnost zdravstvene skrbi žena tijekom pandemije COVID-19, pitanju pratnje na porođajima, porastu nasilja u obitelji u razdoblju mjera izolacije zbog pandemije, općenito o problematici nasilja u obitelji vezano za preblagu penalnu politiku, nedostatak edukacija i preventivnih aktivnosti kao i psihosocijalnih tretmana počinitelja, statistici pritužbi građana i građanki koje prima ured Pravobraniteljice, seksizmima, seksualno uznemiravanje u sportu te objavljeni Medijski kodeks.

 

Link na članak u Story, 14.10.2020.

Žene teže napreduju, Story, 17.10.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.