Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
IZJAVE MEDIJIMA | 09.10.2020.

Pravobraniteljica o seksizmu u medijima i javnom prostoru na TV Mreži

Foto iz studija TV Mreže - emisija "One nastupaju"Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, gostovala je u emisiji „One nastupaju“ na TV Mreži o temi diskriminacije temeljem spola i seksizama u medijima, izjavama javnih osoba i javnom prostoru. Govorila je o društvenoj odgovornosti osoba koje obavljaju javne funkcije i koje s pozicije moći i autoriteta postavljaju standarde komunikacije i daju primjer drugima. Osvrnula se i na neprepoznavanje seksizma kao štetnog za uspostavu ravnopravnosti muškaraca i žena, na stereotipe u reklamama i reakcije oglašivača na upozorenja Pravobraniteljice, zastupljenosti žena na upravljačkim mjestima i problemima s kojima se sreću na tržištu rada, pozitivnim pomacima koji su postignuti u posljednjih 20 godina, spolnim stereotipima u udžbenicima i medijskim sadržajima.

 

One nastupaju, 9.10.2020.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.