Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
PUBLIKACIJE | 03.07.2020.

Priručnik za edukacije o rodnom jazu u plaćama i mirovinama

Naslovnica Priručnika za edukacije o rodnom jazu u plaćama i mirovinamaU sklopu EU projekta “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine” objavljen je Priručnik za edukacije o rodnom jazu u plaćama i mirovinama  koji je kreirala partnerska organizacija CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Priručnik se sastoji od teorijsko/informativnog pregleda problema rodnog jaza u plaćama i mirovinama i praktičnog dijela s vježbama kojima se edukatori i edukatorice mogu poslužiti u radu na temu ravnopravnosti spolova u svijetu rada i jednakopravnosti plaća i mirovina za žene i muškarce. Primjere i vježbe iz priručnika edukatori i edukatorice mogu koristiti u bilo kojem obliku tijekom trajanja edukacija uz već postojeće osmišljene programe ili mogu bazirati cjelokupnu edukaciju u odnosu na priručnik.

Priručnik je tiskan na hrvatskom i engleskom jeziku.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.