Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Državna tijela | 09.01.2020.

Sastanak s ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje

Foto sa sastanka pravobraniteljice s ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanjePravobraniteljica Višnja Ljubičić, zajedno sa savjetnicima Josipom Grgićem i Kristijanom Keveševićem, sastala se s ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravkom Brezak Stamać. Radi se prvom sastanku s ravnateljicom Agencije Dubravkom Brezak Stamać od njezinog stupanja na tu dužnost u srpnju 2019. godine.

Razmijenila su se iskustva iz rada Agencije i Pravobraniteljice s fokusom na aktualne izazove u području obrazovanja, posebno one vezane uz kurikularnu reformu. Agencija za odgoj i obrazovanje ima važnu ulogu u pogledu stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika i ravnatelja, uključujući i stručno usavršavanje o ravnopravnosti spolova, posebno uzimajući u obzir sadržaje predviđene građanskim odgojem i obrazovanjem u osnovnim i srednjim školama. Zato je potrebno inzistirati na sustavnom i holističkom stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika o temama iz područja ljudskih prava, ali i edukaciji samih djelatnika/ca Agencije za odgoj i obrazovanje. U tom smislu su između Agencije i Pravobraniteljica dogovoreni oblici daljnje suradnje u vidu organizacije predavanja za djelatnike/ce Agencije.

 

EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.