Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Regionalna i međunarodna | 04.02.2020.

Sastanak s profesoricom američkog Sveučilišta Hatford

Logo Sveučilišta Hartford u SAD-uUred Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova posjetila je profesorica Mala Matacin iz SAD-a, koja na Sveučilištu Hatford predaje o ravnopravnosti spolova. Na studijskoj godini u Hrvatskoj razgovara s raznim društvenim dionicima vezanim uz područje kojim se bavi smatrajući da je ravnopravnost žena i muškaraca globalna tema te da se mnogo može naučiti razmjenom iskustava. Predstavnici Pravobraniteljice, pravni savjetnik Nebojša Paunović i savjetnica za medije Nevenka Sudar, upoznali su profesoricu s nadležnostima i ovlastima institucije kao i s drugim institucionalnim mehanizmima te aktualnim zbivanjima koja su od značaja u području ravnopravnosti i suzbijanja diskriminacije.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.