Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 04.02.2020.

Sastanak s predstavnicama tvrtke Deloitte Hrvatska

Foto sa sastanka s predstavnicama tvrtke Deloitte HrvatskaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se u svom uredu s predstavnicama tvrtke Deloitte d.o.o.: Helenom Schmidt, partnericom u odjelu poreznog savjetovanja i voditeljicom SheXO inicijative u Hrvatskoj te Višnjom Matković, menadžericom u odjelu marketinga. Predstavljen je SheXO klub, klub poslovnih žena koji je Deloitte Hrvatska osnovao SheXO s ciljem povezivanja vodećih žena hrvatskog poslovnog i javnog života te istraživanje „Žene u poslovnom svijetu“ koje je provedeno u organizaciji Deloittea i HUP-a od listopada do prosinca 2018. godine te prikazuje stavove i razmišljanja 186 žena i muškaraca, menadžera/ica na vodećim pozicijama tvrtki i financijskih institucija, s posebnim naglaskom na razvoj poduzetništva žena. 

Pravobraniteljica ih je upoznala s EU projektom “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine”, provedenim istraživanjima i edukacijama, budućim aktivnostima na projektu te iskustvu rada Pravobraniteljice na temama nejednakih plaća/mirovina, zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama te predrasudama s kojima se žene, za razliku od muškaraca, susreću u ostvarivanju profesionalnih karijera. Dogovorena je buduća suradnja na aktivnostima koje se bave neravnopravnošću žena i muškaraca na tržištu rada.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.