Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Regionalna i međunarodna | 21.02.2020.

Sastanak s povjerenicom za zaštitu ravnopravnosti, Brankicom Janković

Foto sa sastanka pravobraniteljice s s povjerenicom za zaštitu ravnopravnosti Republike SrbijePravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sastala se s povjerenicom za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Brankicom Janković, vezano za dogovor oko zajedničke prijave projekta na natječaj Europske komisije na temu prevladavanja rodnog jaza tijekom životnog vijeka, a u okviru programa REC 2020. U fokusu natječaja su aktivnosti s ciljem podizanja svijesti i suzbijanja rodnih stereotipa u obrazovanju, posebno u ranom predškolskom odgoju i obrazovanju, te u izboru obrazovanja i struke u digitaliziranom svijetu. Natječajem su predviđena dva prioritetna područja: 1) Suzbijanje rodnih stereotipa u obrazovanju i ranom predškolskom odgoju; 2) Suzbijanje rodnih stereotipa u izboru obrazovanja i karijere u digitaliziranom svijetu.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.