Pravobraniteljica na tribini "Mladi na tržištu rada"

tribinawebPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je danas na tribini "Mladi na tržištu rada" u organizaciji CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Krapina i Mrežom udruga Zagor. Pravobraniteljica je govorila o diskriminaciji mladih žena na tržištu rada, odnosno o tome jesu li mlade žene jednako prisutne, imaju li jednaki status, jednake mogućnosti i jednaku korist od ostvarenih rezultata. 

Temeljem pritužbi koje Pravobraniteljica prima može se zaključiti da im se uskraćuje pravo da žive i rade bez nasilja, prisile i straha, pravo na rad u sigurnom, prijateljskom i poticajnom okruženju, pravo na napredovanje na poslu, pravo na siguran radni odnos i pravo na samostalno planiranje obitelji i rađanje djece bez posljedica za svoju egzistenciju i egzistenciju cijele obitelji. Najsnažnije prepreke su diskriminacija žena temeljem spola, dobi i majčinstva. Pravobnraniteljica je iznijela i rezultate istraživanja koje je provela o položaju trudnica i majki sa malom djecom na tržištu rada. 

Više o projektu u sklopu kojeg je organizirana tribina

Iz medija:

Održana tribina "Mladi na tržištu rada", Partnerstvo za razvoj, 5.5.2015.

Održana tribina "Mladi na tržištu rada", Zagor.info, 4.5.2015.

Mladi na tržištu rada: Neperspektivnost i nezaposlenost u turbulentnim vremenima, Libela, 30.4.2015.

Je li mladim ženama stalo do proslave 1. maja, Stav, 30.4.2015.

Tribina "Mladi na tržištu rada", sigurnomjesto.hr, 30.4.2015.

Tribina o zaposlenosti mladih, civilnodruštvo.hr, 29.4.2015.

Znate li možda je li tiko ikada ijednog muškarca pitao kako usklađuje obiteljski i profesionalni život?, lupiga.com, 29.4.2015.

Attachments:
Download this file (HAK revija_14.7.2015.pdf)Tjeskoba je jedino što ostaje[HAK, 14.07.2015.]695 Kb