Poziv na sudjelovanje u istraživanju o iskustvima i potrebama trans i rodno varijantnih osoba u RH

ZSiTRANSAIDŽenska soba - Centar za seksualna prava i Trans Aid - udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba provode istraživanje o iskustvima i potrebama trans i rodno varijantnih osoba u Republici Hrvatskoj. Cilj istraživanja je prikupiti podatke o trenutnim potrebama i problemima s kojima se susrećemo kako bi se kreirale i preporuke i strategije za poticanje daljnjih društvenih promjena u cilju ostvarivanja prava trans i rodno varijantnih osoba.

Istraživanje se sastoji od dubinskih intervjua u trajanju od jednog do tri sata. Pitanja u intervjuu se tiču razvoja identiteta, praksi, situacije u društvu, obrazovanja, iskustava u pristupu zdravstvenim uslugama, zakonskog okvira i ostalih prepreka. Sve informacije bit će tretirane kao strogo povjeriljive, a audio zapisi i transkripti bit će trajno izbrisani u roku od šest mjeseci od nastanka intervjua.

Na sudjelovanje u istraživanju pozvane su sve trans i rodno varijantne osobe koje žive ili su živjele u RH javljanjem na e-mail: transaidcroatia(at)gmail.com ili telefon 091/795-1986, nakon čega će se istraživački tim javiti radi daljnjeg dogovora mjesta i vremena provedbe intervjua.