Učenice OŠ Rapska pravobraniteljici predstavile temu „Prava žena“

OŠ RapskaPravobraniteljica Višnja Ljubičić, zajedno sa savjetnikom za područje obrazovanja Josipom Grgićem, primila je u posjet učenice petih i šestih razreda Osnovne škole Rapska iz Zagreba pod vodstvom pedagoginje  Lovorke Jurić.

Učenice Marta Tomljanović, Stella Božić, Sara Božić i Rina Uljević predstavile su temu „Prava žena“ koju su obradile u sklopu projekta „Građanin“ iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Zajedno s drugim učenicama i učenicima u grupi, izradile su veliki plakat na temu prava žena, na kojem su izdvojile glavne vidove diskriminacije s kojima se žene danas susreću, te su iznijele moguća rješenja koja bi trebala pridonijeti suzbijanju diskriminacije.

Nakon izlaganja učenica, pravobraniteljica ih je upoznala s načinom rada institucije i pojedinim slučajevima iz prakse koje je rješavala. Učenice su izrazile zanimanje za temu i aktivno postavljale pitanja. Posebno je pohvalno što same prepoznaju primjere diskriminirajućih obrazaca ponašanja u svom okruženju koje su ispričale pravobraniteljici, iz čega je razvidno razumijevanje problematike.

Web OŠ Rapska