Sastanak s ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje

Sastanak s AZOO malaPravobraniteljica Višnja Ljubičić, zajedno sa savjetnikom za područje obrazovanja Josipom Grgićem, primila je na sastanak ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković i njezine savjetnike/ce Geu Cetinić i Maria Rogača.

Pravobraniteljica je predstavnike/ce Agencije upoznala s nadležnostima i djelokrugom rada Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te s aktivnostima institucije u području obrazovanja. Važnom je istaknula savjetodavnu ulogu Agencije i njezina nastojanja za unaprjeđivanjem nastave Građanskog odgoja i obrazovanja, poput izdavanja prijevoda priručnika Vijeća Europe za Građanski odgoj i obrazovanje. Priručnici obuhvaćaju poučavanje o širokom spektru diskriminacijskih osnova, među kojima i osnova koje su u nadležnosti Pravobraniteljice.

Ravnateljica Jadranka Žarković-Pečenković upoznala je Pravobraniteljicu s aktualnim izazovima u radu Agencije i detaljima provedbe stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika/ca. Dogovorena je daljnja suradnja u vidu uključivanja Pravobraniteljice u stručno usavršavanje vezano za područje ravnopravnosti spolova.