Sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

muplogoNa inicijativu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić, održan je sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova s ministrom Vlahom Orepićem vezano za nastavak uspostavljene suradnje te razmjene iskustava i prakse iz zajedničke nadležnosti s posebnim naglaskom na problematiku obiteljskog nasilja. Pravobraniteljica je ukratko predstavila rad institucije i dosadašnje aktivnosti te se osvrnula na zaprimljene pritužbe građana/ki vezano uz postupanje pol. službenika/ica u slučajevima nasilja u obitelji.

Pravobraniteljica je pritom istaknula i pohvalila dosadašnju suradnju s resornim ministarstvom, a koja se očituje kroz uvažavanje upozorenja i preporuka u slučajevima u kojima su provedeni ispitni postupci te kroz edukaciju pol. službenika/ica  na Policijskoj akademiji, koja se provode s institucijom Pravobraniteljice temeljem sporazuma od  2012.

Sastanku je prisustvovala Anita Matijević, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji te pravni savjetnici Pravobraniteljice, Nebojša Paunović i Martina Krnić.

Sastanak ministra Orepića i pravobraniteljice Ljubičić, MUP, 17.3.2016.