Novi portal "Sretna mama"

PortalSretnamam webPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se s Anom Mišić, urednicom i vlasnicom portala Sretna mama. Razgovaralo se o položaju rodilja i trudnica na tržištu rada, o problemu nasilja nad ženama u Hrvatskoj, o spolnoj diskriminaciji žena pri zapošljavanju te položaju zaposlenih majki. Dogovorena je suradnja s portalom u vidu pisanja kolumni koje bi se bavile položajem samohranih i razvedenih roditelja s osvrtom na slučajeve iz prakse institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Portal Sretna mama (sretnamama.hr) promicat će teme o pravima i potrebama žena poduzetnica, majki, samohranih majki i zaposlenih majki te o modelima i programima koji mogu poboljšati status žena u društvu i učiniti društvo kvalitetnijim.

Portal prati i poslovne vijesti, događanja, inicijative te sve ostale vijesti koje su od bilo kakvog interesa za žene i/ili samohrane roditelje.

Višnja Ljubičić: "Rukovodeće pozicije u gospodarstvu kao i u tijelima političke vlasti još uvijek zauzimaju mahom muškarci", članak na portalu Sretna mama, 24.2.2016.