Pravobraniteljica održala predavanje u okviru kolegija "Socijalni rad i ljudska prava"

predavanjesocijalniU organizaciji i na poziv Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je predavanje studentima i studenticama V. godine diplomskog programa u okviru kolegija „Socijalni rad i ljudska prava“. Tema izlaganja bila je: „Iskustva i izazovi u praktičnom radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova“.

Pravobraniteljica je studente/ice upoznala sa svojim ovlastima iz Zakona o ravnopravnosti spolova kao i sa svojim dosadašnjim aktivnostima na svim područjima rada, a posebice vezano uz područje nasilja u obitelji, rada i zapošljavanja, roditeljske skrbi, obrazovanja, medija i političke participacije žena.

Pravobraniteljica se u svom izlaganju osvrnula i na praksu koja se tiče rada centara za socijalnu skrb i policije u slučajevima obiteljskog nasilja, a imajući u vidu pritužbe koje zaprima od građana/ki vezano uz navedeno područje i problematiku. Na kraju izlaganja Pravobraniteljica je studentima/icama prezentirala i pojedine slučajeve iz svoje dosadašnje prakse.