Konferencija Hrvatske udruge poslovnih žena Krug

krug2015Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG uz podršku Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) iz Zagreba, održala je konferenciju pod nazivom „Žensko poduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe, Primjeri dobre prakse u Hrvatskoj“. Na Konferenciji su predstavljeni rezultati istoimenog regionalnog projekta, realiziranog u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kojeg su nositelji Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (South East European Centre for Entrepreneurial Learning - SEECEL) i Inicijativa za održivi rast (Gender Task Force - GTF), uz koordinaciju Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council – RCC). 

U projektu su sudjelovale poduzetnice iz 9 zemalja Jugoistočne Europe: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije, Albanije, Moldavije, Turske i Hrvatske, tijekom kojeg se u navedenim zemljama promoviralo žensko poduzetništvo kroz zajednički trud javnog i privatnog sektora, isticali primjeri dobre prakse u skladu s europskim standardima o malom i srednjem poduzetništvu te izgrađivala i jačala nacionalna i regionalna mreža udruženja žena poduzetnica.

Konferenciju su otvorili predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG, Sofija Šmitran, pomoćnica ravnateljice SEECEL-a, Sandra Rončević i ministar poduzetništva i obrta RH, Gordan Maras, tijekom koje su prikazana dva filma, jedan o nastajanju i provedbi projekta SEECEL-a i drugi o uspješnim poduzetnicama dok su se osobno predstavile tri poduzetnice članice KRUG-a (Sanja Vale Čupić iz tvrtke ADRIANAUT iz Pule, Maja Buconjić Barišić iz tvrtke DETMERS kontejner d.o.o. iz Sveti Križ Začrtja i Zorana Ivić ispred Dječjih vrtića ŽIŽULA iz Šibenika). Ispred institucije Pravobraniteljice, koja kontinuirano potiče i prati razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, rad Konferencije pratila je Mladenka Morović, rukovoditeljica Službe za opće poslove.