Pravobraniteljica na dodjeli nagrade Ključna razlika

kljucnarazlika2014 malaU prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca održana je dodjela nagrade Ključna razlika za 2013. godinu, a čiji cilj je istaknuti poslodavce koji ulažu u kvalitetne procese i odnose sa i među zaposlenicima. Nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije: opća ravnopravnost, ravnopravnost osoba s invaliditetom, ravnopravnost spolova i dobna ravnopravnost, a nagrade je dodijelio ministar rada i mirovinskog sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić. Pobjednici za 2013. su: PLIVA u kategoriji opće ravnopravnosti, ACT Konto u kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom, Ernst & Young u kategoriji ravnopravnosti spolova te Ciklopea u kategoriji dobne ravnopravnosti.

 Ministar Mirando Mrsić održao je uvodno izlaganje istaknuvši kako se ne radi samo o dodjeli nagrada poslodavcima već i o društveno odgovornoj poslovnoj politici koju treba promovirati. Posebno se osvrnuo na položaj žena i pitanje ravnopravnosti spolova na području rada i zapošljavanja te je istaknuo kako ovakve nagrade doprinose prepoznavanju primjera dobre prakse koje treba i dalje promovirati.

Tom prilikom su predstavljeni i konkretni primjeri dobre prakse pojedinih poslodavaca, a na dodjeli nagrade je po treći puta za redom sudjelovala i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, koja je predstavila rezultate istraživanja o rodnoj uravnoteženosti na upravljačkim razinama.

 

Iz medija:

Dodijeljene Nagrade ključna razlika, Moj Zagreb, 10.7.2014.

Poslodavcima dodijeljene nagrade Ključna razlika, liderpress.hr, 8.7.2014.

Poslodavcima dodijeljene nagrade Ključna razlika, limun.hr, 8.7.2014.

Dodijeljene Nagrade Ključna razlika, Moj Posao, 08.07.2014.

Dodijeljene nagrade 2013., ključnarazlika.hr, 08.07.2014.

Dodijeljene nagrade 'Ključna razlika', Voxfeminae, 08.07.2014.

Sve više žena na rukovodećim pozicijama, she.hr, 08.07.2014.