Predavanje studentima i studenticama Pravnog fakulteta u Splitu

Split2014Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je na Pravnom fakultetu u Splitu predavanje studentima i studenticama o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova. Tom prigodom pravobraniteljica je predstavila svoju instituciju te nadležnost i postupanja s posebnim osvrtom na antidiskriminacijske parnice, a spomenula je i problematiku obiteljskog nasilja kao rodno uvjetovanog nasilja, spolnog uznemiravanja na radnom mjestu, problem diskriminacije mladih žena na tržištu rada te neravnopravni tretman roditelja na području roditeljske skrbi, kao i svoje aktivnosti vezano uz područje obrazovanja i medija.

O svim aktivnostima i provedenim istraživanjima tijekom 2013. pravobraniteljica je opširno izvijestila Hrvatski sabor u svojem Izvješću o radu za 2013. godinu.

Medijska popraćenost pravobraniteljičinog posjeta Splitu:

Prigodom boravka u Splitu, pravobraniteljica je dala izjavu za medije. Izjave su emitirane 15.4.2014. u Dnevniku Radio Splita u 16:00 (link na emisiju), u emisiji U središtu dana HR Radio Split, te istoga dana u vijestima Televizije Jadran.

22. 04.2014. u emisiji U središtu dana Hrvatskog radija - Radio Split, bit će emitiran i dio razgovora vezan za usklađivanje privatnog i profesionalnog života.

Cenzura: Provedba zakona o ravnopravnosti spolova, H-alter, 17.4.2014.