sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica u emisiji "2 lica" Gradskog radija Trogir

radiotrogirPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je u emisiji o ravnopravnosti spolova „2 Lica“ Gradskog radija Trogir. Govorila je o položaju žena na tržištu rada, o 10 puta većem postotku žena poduzetnica nego prije 10 godina, ali i o problemima na koje nailaze žene koje se žele baviti poduzetništvom,  o položaju žena u ruralnim područjima temeljem vlastitog iskustva iz susreta sa ženama u 13 županija.

Pravobraniteljica se osvrnula i na značenje nagrada koje se dodjeljuju za postignuća i doprinose žena društvenoj zajednici (Sova – za žensko poduzetništvo, Žena godine u organizaciji časopisa Zaposlena i pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, odličja koja je predsjednik dr. Ivo Josipović dodijelio povodom Dana državnosti i sl.).

Pravobraniteljica je slušatelje i slušateljice upoznala i sa istraživanjima koja je provela njezina institucija: o zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama, u nadzornim i upravnim odborima,  te o položaju trudnica i žena s malom djecom na tržištu rada, a bilo je riječi i o planiranim aktivnostima pravobraniteljice u narednim mjesecima.