sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Intervju za Z1 televiziju o Bazi poslovnih žena

staklenilabirintwebPravobraniteljica Višnja Ljubičić dala je intervju za emisiju „S druge strane“ televizije Z1 o Bazi poslovnih žena koju je predstavila prošli tjedan zajedno s projektnim partnerima. Naglasila je da se Baza poslovnih žena završni dio projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ čiji je značaj mjerljiv na europskoj, nacionalnoj i regionalnoj razini.

Naime, Baza se temelji na svjetskim i europskim inicijativama kao što su Global Board Ready Women inicijativa i European Network for Women in Leadership koje okupljaju poslovne žene sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija. Viviane Reding je još 2012. godine rekla kako „ne prihvaća argument da ne postoji dovoljno kvalificiranih žena za nadzorne odbore – samo trebate pogledati listu europskih poslovnih škola na kojoj se nalazi oko 7000 poslovnih žena spremnih preuzeti te pozicije.” 

Baza poslovnih žena u Hrvatskoj će : (1) promicati načela različitosti i uključivosti na upravljačkim razinama, (2) razvijati čvrste mreže poslovnih liderica predanih načelu uključivosti i raznolikosti na najvišim razinama poslovnog odlučivanja, (3) davati podršku unaprjeđivanju i učvršćivanju postojećih kanala razvoja, pronalaženja i izbora visoko stručnih kandidatkinja za upravljačka tijela.

Stvaranjem Baze poslovnih žena omogućit će se trgovačkim društvima u Republici Hrvatskoj uvid u listu poslovnih žena koje su temeljem svojih uvjerljivih stručnih kvalifikacija i profesionalnih ostvarenja sposobne preuzeti upravljačke pozicije u trgovačkim društvima koje posluju na hrvatskom odnosno EU tržištu.

Prvi krug natječaja za prijave u Bazu otvoren je od 5. studenog 2015. i trajati će do 5. siječnja 2016.  Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje prve članice. Novi krug izbora bit će raspisan u prvoj polovici 2016. godine, a raspisivat će se kontinuirano dva do tri puta godišnje.  

Kako bismo Bazi osigurali funkcioniranje i nakon završetka projekta, Hrvatska udruga poslodavaca nastavit će s koordinacijom Baze.

Elektronski obrasci za prijavu nalaze se na web stranicama: www.staklenilabirint.prs.hr , a ispunjeni obrazac i životopis treba poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.