sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica dala intervju za Otvoreni radio vezano za problematiku skrbi za žrtve obiteljskog nasilja

otvorenikampanjaPravobraniteljica Višnja Ljubičić dala je izjavu za Otvoreni radio koji u okviru jutarnjeg programa izrađuje priloge o borbi protiv nasilja nad ženama. Predmet interesa bili su mehanizmi skrbi za žene žrtve obiteljskog nasilja te je na tu temu Pravobraniteljica istaknula koje se sve institucije u okviru državne i javne uprave te organizacije civilnog društva bave uzrocima i posljedicama tog velikog društvenog problema.

Između ostalih navela je kako trenutno u Hrvatskoj postoji 19 skloništa i savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja (popis dostupan na našim stranicama). Zatim, primjerice Grad Zagreb u okviru socijalne zaštite ima razvijene mehanizme zaštite žrtava obiteljskog nasilja (među ostalim, savjetovalište za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja). Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo je adresar ustanova gdje žrtve nasilja mogu dobiti pomoć, a u okviru Ministarstva pravosuđa postoji Odjel za podršku žrtvama i svjedocima.

Program Otvorenog radija možete pratiti na frekvenciji 92,6 MHz.

Više o kampanji Otvorenog radija možete potražiti na radijskim internetskim stranicama, portalu Dnevnik.hr i u člancima u privtiku.

Zašto u Hrvatskoj ne postoji više grupa za podršku ženama?, Otvoreni radio, 18.11.2014.