Poziv na radionicu u Zagrebu

erepepradionicapozivPravobraniteljica za ravnopravnost spolova u suradnji sa CESI - Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizira radionice RAVNOPRAVNOST ZA SVE! koje se provode u sklopu projekta - “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine”. Cilj je podizanje svijesti o društvenom problemu jaza u plaćama i mirovinama između muškaraca i žena, odnosno sprječavanje rizika siromaštva za žene u Hrvatskoj. Prva u nizu radionica će se održati u Zagrebu 14. i 15. listopada 2019. a namijenjena je predstavnicima/ama: privatnih i javnih tvrtki, ustanova u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, sindikata, organizacija civilnog društva, lokalnih i nacionalnih vlasti te učenicima/ama srednjih školaMolimo da se za radionicu u Zagrebu prijavite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka 4. listopada 2019.

Teme radionica su: rod i spol, rodni stereotipi, utjecaj obrazovanja na nejednakost u plaćama, usklađivanje obiteljskog i privatnog života, rodni jaz u plaćama i mirovinama u Belgiji te mirovinski sustav i siromaštvo starijih osoba.

Nakon Zagreba slijede radionice u Splitu u studenom i Rijeci u prosincu 2019. godine te u Osijeku u siječnju 2020. godine, o čemu ćemo uskoro biti objavljeno više informacija.

Više informacija možete dobiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i 01/4848100