Pripremni sastanak za provedbu edukacija u okviru cjeline „Poboljšanje kapaciteta za odgovoranje na nasilje prema ženama“ projekta VAWA

sastanak12102018U okviru provedbe druge projektne cjeline „Poboljšanje kapaciteta za odgovoranje na nasilje prema ženama“ u uredu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održan je pripremni sastanak s pridruženim partnerima i članovima radne skupine na projektu 'Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama' s ciljem definiranja osnovnih okvira edukacija koje će podizati svijest i unaprijediti znanja sutkinja i sudaca prekršajnih i kaznenih sudova te odvjetnica i odvjetnika državnog odvjetništva o nasilju prema ženama općenito, nasilju u obitelji i femicidu.

 

Na pripremnom sastanku sudjelovali su Suzana Kikić, predstavnica Policijske akademije, Branka Žigante Živković, sutkinja na Visokom prekršajnom sudu Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Zlata Đurđević, Pravni fakultet Zagreb i Robert Završki, sudac Prekršajnog suda u Zagrebu, a ispred Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova sudjelovali su Mladenka Morović, project assistant – članica, Josip Grgić, project assistant – član, Nebojša Paunović, project assistant – član, Sanda Brumen, koordinatorica projekta Pravobraniteljice “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine“ i koordinator projekta VAWA Pravobraniteljice, Srđan Kerčević – član.