Oformljena treća fokus grupa – glasnogovornici/e

trecafokusgrupaU okviru EU projekta "Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama", Pravobraniteljica je održala sastanak na kojem je oformljena treća fokus grupa u okviru aktivnosti vezanih za izradu Medijskog kodeksa. Pozivu da sudjeluju u fokus grupi odazvale su se glasnogovornice Ministarstva pravosuđa, Policijske akademije Ministarstva unutarnjih poslova, Visokog prekršajnog suda, Županijskog suda u Zagrebu te Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. 

Cilj ove fokus grupe je uvid u praksu rada sudova i ministarstava s medijima u svrhu izrade preporuka za poboljšanje načina izvještavanja o nasilju prema ženama. Na sastanku su osim pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, kao nositeljice projekta, sudjelovali/e i Monika Valečić, voditeljica aktivnosti medijskog dijela projekta ispred Hrvatskog novinarskog društva, Mladenka Morović i Nevenka Sudar, članice projekta te Srđan Kerčević, koordinator projekta. 

Osim ove treće fokus grupe, rad je završila prva fokus grupa – novinari i novinarke, a uskoro će biti oformljena druga fokus grupa – urednici i urednice.